In de Media

Hoe houd jij je hoofd koel?

Een documentaire-serie over mentale veerkracht

Alycia Colijn is IT Young Talent bij KPN, maar noemt zichzelf ook Mental Health Activist en D&I Advocate. In 2022 werd ze opgenomen in de Jong Talent-lijst van het Financieel Dagblad. Online deelt zij over het belang om aandacht te hebben voor mentale kwetsbaarheden. Door open te zijn over stress, burn-out en depressie, leert zij ons hoe je ook in kwetsbaarheid het hoofd koel kan houden. Zij vertelt over haar missie: een samenleving waarin kwetsbare verhalen geen opgetrokken wenkbrauwen meer opleveren.

LINDA.meiden

Alycia(26) was vijf toen haar moeder overleed: “Het voelde overdreven om na zolang nog te huilen”

Als Alycia Colijn (26) haar moeder verliest, is ze nog te jong om te rouwen. Jaren stopt ze onbewust haar gevoelens weg, waarna ze op haar 21e in een depressie belandt.

Het Financieele Dagblad

Alycia Colijn (1996) – IT Young Talent KPN

FD Persoonlijk presenteert: de vernieuwers van 2021. Ze zijn jong, maximaal 35 jaar, en zetten de toon in Nederland en daarbuiten. Maak hier kennis met een nieuwe generatie slimme ondernemers en professionals.

Het Parool

Opinie: ‘Diversiteit heeft een duwtje in de rug nodig’

Zonder instrumenten als quota wordt de weg naar diversiteit en inclusie veel te lang, betoogt Alycia Colijn.

NPO 3FM

Alycia staat op voor een burn-outvrije generatie!

&C Magazine

Alycia (25) had binnen een paar weken van haar depressie af kunnen komen. Althans, dat vindt deze DM’er.

Alycia was depressief. Ga je toch gewoon wandelen? Dan voel je je al snel beter. De grootste onzin die er is natuurlijk, maar het is wel een van de vele bizarre opmerkingen die Alycia kreeg toen ze over haar depressie en herstel postte op LinkedIn. 

Girls Who Magazine

Het starten van een bedrijf in crisistijd: BeatUs Students 

Deze week spreken we Alycia Colijn, die tijdens haar studie een burn-out kreeg en andere studenten – juist tijdens deze uitdagende periode – wilt behoeden van (studie)stress. Met haar platform BeatUs Students helpt ze studenten stressvrij te studeren.

MKB Nederland

“Ik had geen plezier meer in mijn dagelijkse activiteiten” – Alycia Colijn

Tonya en Margot spreken in de tweede aflevering met stress- en burn-out coach Femke de Weerd en de oprichter van het platform BeatUs Students: Alycia Colijn. Deze aflevering gaat over het omgaan met stress. Is stress altijd negatief? Hoe belangrijk is ontspanning?

Erasmus Magazine

Na haar burn-out begon Alycia een online platform om studenten te helpen beter met stress om te gaan

Alycia Colijn (23) is de oprichtster van het platform BeatUs: ‘Het grootste probleem is dat studenten hun stressproblemen onderschatten’